2010. december 1., szerda

bunda, hó

Ma, munkába menet, ahogy néztem a kabátokat, és a szépen szállingózó havat..
Kicsit elgondolkodtam a szőrme-témán, és az állatvédelmen, és a genetikán.
Vajon a természet mit akarhatott?
Hiszen nekünk nem adott bundát. Nem nő akkora szőr rajtunk mint pl. Chewbakkán, és nem melegít ilyenkor télen minket semmi.
Ha az embernek ölnie kellett ahhoz, hogy megszerezze egy állat bundáját, azért hogy ne fagyjon halálra, vajon magával a bundával van gond, és a természetet, az állatvilágot pusztítjuk ezáltal?
Ha a természet azt akarná hogy ne öljünk, vajon teremtett volna nekünk is bundát?

gondolom az ipari mennyiségű szőrmék miatt vannak kiakadva az állatvédők..
Hogy ennyi állatot megölnek, kegyetlenül, és sokszor indokolatlan mennyiségben.
Persze egész más, hogyha valaki divatból visel szőrmét, és más, hogyha azért, mert szüksége van rá.
Az is egészen más dolog, hogyha az ember levadássza azt az állatot, és más, hogyha ezért tartják őket, és kegyetlen módon, sok szenvedés árán készül majd a bunda belőlük.
Szóval nem lehetne egyértelműen kijelenteni hogy maga a szőrmeviselés milyen állatellenes dolog, és undorító.
De az is igaz, a modern korban már rengeteg alternatíva van a szőrmére, aki nem akar viselni, választhat ezer más közül is, és máris nem fog megfagyni. :-)

2010. november 30., kedd

angyalka


fekete rózsa


... a sötét is lehet szép.

Egy kis magyarázat...



A tisztulási folyamat részeként a testünkben összegyűlt mérgek, régi traumák, és olyan érzések, elraktározott gondolatok oldódnak ki, melyeket évtizedek óta hordozunk magunkban, és ezek lenyomatként velünk vannak érzelmi, mentális és fizikai testünkben is. Amikor ezek a felszínre kerülnek, hatalmas érzelmi káoszt élhetünk meg.
Ez megnyilvánulhat akár szélsőséges érzelmi kitörésekben. Az egyik percben nevetünk, a másikban sírunk.

Előfordulhat, hogy kissé zavarodottnak és irányt vesztettnek érezzük magunkat. Kapaszkodnánk a régi hiedelmeinkbe, tapasztalatainkba, s minden régibe, de végül rájövünk, hogy azok többé már nem szolgálnak minket. Fizikai szinten gyakran legyűrhet a fáradtság, sokszor úgy érezheted, az ágyból is alig van kedved felkelni, csak aludnál.
...

Gyakran fájhat a fejed, látás és hallászavarok is felléphetnek. Az ismeretségi körömben, és jómagam is gyakran tapasztaltam pl: mellkasi fájdalmat.
Az orvos a kimerültség, és stressz kategóriába sorolta a tüneteket, és nyugtatóval, vitaminokkal útra bocsájtotta a "pácienseket."

Természetesen, ha az angina pectoris kizárva, a mellkasi fájdalmakat a szív egyre mélyebb síkon való megnyílásával magyarázzák spirituális körökben.

Aztán ott van még az erős szívdobogás érzés, és a szívritmuszavar.

Tapasztalataim szerint, ezt másfajta rezgésű, de általában magasabb energiák belépése okozza, ami hamar elmúlik, amit a lassú, mély légzés segíthet.

Az álomfázisok, és az alvási ciklus is megváltozhat, szakaszossá válhat. Én például gyakran felébredek éjjel 2 és 3 óra között.
Előfordult, hogy nagyon kipihentnek éreztem magam, ám máskor éppen az ellenkezőjét tapasztaltam. Színes és eseménydús álmokra emlékszem vissza. Nagyon sok érzelmi feldolgozni valónk van, ami gyakran álmunkban történik.

Ez megnyilvánulhat kimerültségben, melyet reggel úgy érzékelünk, hogy fáradtabban kelünk, mint ahogyan elaludtunk. Legtöbbször semmire sem emlékszünk, talán annyi jelzi ezeket a blokk oldásokat, hogy rémálomként definiáljuk.

Ezek félelmetes, olykor bizarr álmok, melyek felébredve rossz érzést keltenek bennünk. Rémlik valami....?


Aztán a rémálmok lassan megszűnnek ahogy az érzelmi testünk fokozatosan tisztul.

....


Rájössz a tisztulási folyamatban, hogy a világról alkotott képeid közül nagyon sok nem a tiéd. Észreveszed, hogy olyan mintákat hordozol, mely nem te vagy.

Apád mintáját, anyád mintáját, de mindaz nem a te energiád. Megjelenik lelki szemeid előtt anyád, és ugyanúgy üvölt mint te.
Az apád folyton kérdőre vont, aggályoskodott, piszkált...de az sem a te energiád. Mégis olyan képeket hordozol a valóságról, amelyek nem a tiéid.

És ekkor megkérdezed magadtól: Ki vagyok én? Ezek a minták lenyomatként mind ott vannak az aurádban, a mentális, és érzelmi testedben. S mivel tudattalanok, állandóan aktiválódnak.

Ez kész őrület! -gondolhatnád. Azzá is válhat, ha azonosulsz vele. Amint tudatossá kezdesz válni, elkezded ezeket a dolgokat tisztázni.
Az átalakulás folyamán sok ember kiléphet az életedből. Magad mögött hagysz olyan kényszeres viselkedés mintákat, melyek a régi kapcsolataidban domináltak.

...

A baráti köröd teljesen megváltozhat, szinte az egész életed megváltozhat! És meg is változik! Új emberekkel kerülhetsz kapcsolatba.

Lehet hogy munkahelyet, lakóhelyet, szakmát váltasz. Elválsz, vagy éppen megházasodsz. Minden megváltozik körülötted, és benned.
Ha ragaszkodsz a régi "jól bevált" dolgokhoz, nehéz lehet, és lesz is az átmenet. A fontos ne félj a változástól! Az önkorlátozó hiedelmeid és elképzeléseid fokozatosan oldódnak a mentális testből. Ha mégis ellenállsz, nehezebb lehet a folyamat. Egy idő múlva, majd átveszi a helyét az elengedés, a ragaszkodás nélküliség.
Ekkor fellélegezhetsz, mert a nehezén túl vagy. (???)

Az egész identitásod újjá alakul. Mássá válsz. Tudd, hogy soha nem vagy egyedül! Lesznek olyan újraértékelő pillanatok, amikor megkérdőjelezed azt, hogy: Tényleg itt akarsz-e lenni? Végig akarod-e csinálni? Ilyenkor egyszerűen mindent és mindenkit gyűlölsz. A munkádat, az embereket, önmagadat, és az életet, mindent.
Ez is egy fájdalmas szakasz.

Olyannak tűnhet, mintha elvesztetted volna minden kapcsolatodat önmagaddal, és a külvilággal. Nincs amibe kapaszkodj. S akkor olyan emberekkel kerülhetsz kapcsolatba, akik segítenek ébredezni. A karma és a kötelesség általi kapcsolatok felbomlanak, s nagyon gyorsan belépnek helyükre azok, akikkel most együtt kell lenned.
Olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akiknek hasonló, vagy ugyanaz a feladatuk mint neked. Ez nagyon jó érzés, mert egyrészt felgyorsítja a dolgokat, másrészt örömmel tölt el!

Elkezdesz szárnyalni! Érzed, hogy végre értelme van az ittlétednek.

Gyakran megtapasztalhatod, hogy egy nagyobb dimenzióban létező részed összekapcsolódik a testeddel. Ekkor megváltozik az egész környezeted.

Ilyenkor még egy érdekes tapasztalat üti fel a fejét. Észreveszed, hogy amíg te a mennyeket éled itt a földön, nagyon sokan a pokolban érzik magukat. Vagyis a menny és pokol egy helyen van! Ez egy nagyon érdekes nézőpont!

Az érzelmi testünk is fokozatosan tisztul a blokkoktól, gátaktól. Az a jó, ha ilyenkor a szívcsakrára koncentrálunk, hiszen a lényeg, itt az elfogadás, a megértés, és a tiszta őszinte szeretet. Amit persze sokan másként definiálnak.

De mi elfogadjuk, mert a szabad akarat egy nagyon lényeges szempont.
Tehát, amikor az érzelmi testünk tisztulásnak indul, azt érezhetjük, hogy érzelmesebbek vagyunk, mint korábban. Szélsőséges érzelmi reakciókat is megélhetünk. Én gyakran kérdeztem önmagamtól, mi ez az egész? Mit csinálok?

Ritkán voltam a jelenben, mert a múlt hagyatékai állandóan visszarántottak, néha sötétségbe burkoltak, aztán meg a Fény elvakított. Persze akkoriban nem tudtam, hogy a látásmódommal van a gond, s nem a "világítással."

Amikor beindulnak ezek az érzelmi tisztulások, úgy érezheted, hogy tisztáznod kell az emberi kapcsolataidat, hogy megszabadulhass a régi elavult mintáktól.



(forrás: http://www.magunk.hu/index)

2010. november 29., hétfő

egy régi méreg

Arra rájöttem már,hogy mindig az anyagiak miatt bukok ki.
Annyi mindent szeretnék venni, és ajándékba adni karácsonyra, hogy szinte megőrjítem magam vele. Hiszen a mostani helyzetben épp másra kell a pénz, másrészt egyre többen ébrednek rá, hogy nem is erről szól a karácsony.
Mégis... valahogy ott van, máshogy nehezen tudom kifejezni az érzéseimet és attól tartok hogy nem is értékelnék, talán csak páran.
Mivel anyagilag nem tudok eleget adni, ezért elégedetlen leszek, és kevésnek érzem magam.
Ha valaki adni szeretne valamit azt nem fogadom el, vagy csak úgy ha húzom a szám, mert úgy érzem, nem érdemlem meg.
Milyen mélyen gyökerező dolgok ezek!
Az anyagiak alapján ítélném meg magam mélyen belül, hogy mennyit érek?
(anyu tette ezt korábban, de nem tologathatom folyton magam előtt... változtatni kell!)
Karcsi rokonai, annyira kedvesek, tényleg olyan kis igazi család, jó, persze, mindenhol vannak gondok... de a lényeg nem ez.
Nekem szokatlan hogy úgy is elfogadnak hogy én úgymond nem adtam semmit... néha rosszul is érzem magam emiatt.
persze tudom hogy ez hülyeség, és hogy ők se azért adnak valamit hogy utána visszakérjék.
Márpedig én rögtön vissza akarnám adni... talán attól tartok hogy egyszercsak megkapom valakitől megjegyzésben, mennyit kaptam és semmit sem adtam úgymond.
(ez is egy régről hozott rossz beidegződés, és hülye dolog ilyet feltételezni ilyen kedves emberekről!)
Mégis, hiába tudom aggyal, hogy butaság amit gondolok, az érzés ott van, néha a síráshatárig is el tudok menni, annyira nem akarom hogy kedvesek legyenek velem.
Utána mindig várom a pofont is.... de csak nem akar jönni. :-)

Azt hiszem ideje máshogy hozzáállni, hogy szabadon tudjanak áramolni ezek az adok-kapok energiák is.
Anélkül hogy mínuszba érezzem magam... hiszen senki nem ír föl semmit, nem fogják leverni rajtam ("bezzeg hányszor ettél nálam" és hasonlók.. nem igazán tudom elképzelni, mégis ez a visszafogottságom igazi gyökere.)
Valahogy új még ez a helyzet, ez a közeg, ahonnan én jövök hogy folyton problémák voltak az anyagiakkal, családon belül is. Sőt főként ott!

De most új helyzet van, új emberekkel, egy gyökeres és szép változás.
Igyekszem helytállni.

most most

No most aztán tényleg teljes a káosz. Vagy legalábbis úgy tűnik.
Minden borul, minden alakul, de valahogy úgy érzem mintha lebegnék a kupi fölött, olyan élesen elválik, annyira élesen lehet érezni, melyik a "felsőbb" én, és melyik a kapkodó, kétségbeeső, félő alacsonyabb én.
Akár egy fél óra alatt egyik állapotból a másikba lehet kerülni, de mégha sikerül is alámerülni, nagyon gyors a tanulási, felismerési tempó!

Lassan nem lesz szükségem arra ,hogy folyton alámerüljek, már úgy érzem hátráltat, ahelyett, hogy tapasztalatokkal gazdagítana.
Nem mindig kell már hogy levigyen az örvény.

Friss írások, a 29.-i hétre!

Csillagmag:

http://csillagmag.hu/roviden/uj-hullamvarazs/
http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/akkorat-lepsz-amekkorat-szeretnel-ii-resz/

Csillagtitkok:

http://www.csillagtitkok.eoldal.hu/oldal/szerelem-miszterium