2010. június 10., csütörtök

XXI. századi mese - első rész

A XXI. századi mesében megcserélődtek a szerepek. Júlia szövegel az erkély alatt, és Rómeó feszít hálóruhában a korlátnál....

(lehetne, de mégsem)

A királylány bátor és kitartó szívvel a mellkasában indul a várhoz hogy kiszabadítsa a királyfit aki fogva tartja önmagát.
Útján ezer veszély és kísértés leselkedik rá, meg akarják sütni, elhagyja a fél tűsarkúját, mérgezett almával kínálják, de lóvá teszi a boszorkányt és így már lovagolva közelíti meg a kastélyt.
....aminek a legfelső toronyszobájában a királyfi ábrándosan levecses tekintettel pásztázza a messzeséget, (:DDD) hátha egy hős királylány észreveszi.
Hatalmas bánatában kubai szivart szív, rózsaszín ablakában könyökölve, szobájából a Besame mucho szól andalítva, miközben szív alakú füstfelhőket pufogtat az éjszaka balzsamos levegőjébe.
Amikor a királylány hosszas viszontagságok után reggelre végül a királyfi ablaka alá ér, a már enyhén bosszús táskás szemű szivarozó királyfi ráhamuzik szíve hölgye hófehér ruhájára.
Jelezvén sértettségét amiért késett a drágája. :)
A királylány dühében hátrarántja a kantárt, a táltos paripa felágaskodik és egy jó irányzott kung-fu mozdulattal berúgja a tölgyfakaput.
Hősnőnk felvágtat lóhalálában a torony legmagasabb szobájához, ami előtt lova - mint megmondtam - holtan roskad össze.
Ekkor kivont karddal terpeszben megáll, és három aprócskát kopog finoman az ajtón.

folyt köv.

1 megjegyzés: