2010. május 24., hétfő

Apu, Marius, Nagyiék

Ma kicsit érzékenyebb és zártabb vagyok, talán nem is baj, mert valami furcsa és erős intenzív átalakuláson megyek keresztül.
Ez tényleg jobb ha csak belül van és nem teszem a kirakatba...

Most értem haza, Nagyiéktól, Gyálon voltam :)
Wow. Csak annyit tudok mondani hogy wow.
Reggel kimentem Apu elé, busszal mentünk Gyálra, tök jó helyen laknak a nagyiék.
Gyönyörű nagy kertjük van, meg egy rakás kaktusz ilyen melegház-féleségben, van olyan kaktuszuk, ami nagyobb mint én.... meg aloe vera, hatalmasak. Gondolom nem most ültették őket :)
Volt két cica, meg egy kutya, a Morzsi, jaj nagyon édes volt :D
Picit féltem a nagyiéktól mert... hát anno nem nagyon csípték anyut, és engem se(látatlanban, pocakban), és megpróbáltak elvetetni.
Apu azért is disszidált, mert ultimátumot adtak neki, vagy Anyu, vagy ők. Apu nem tudott dönteni és kiment... hát... erről ennyit.
Mostmár azért idősek, kicsit szelidebbek lettek, de valami hihetetlen műveltek, mindkettő doktor, és művészek is egyben.
Szerintem az én intelligenciám meg se közelíti az övéket.
Kívülről vágják a történelmet, tudnak csomó nyelven, beutazták majdnem a világot, és még nagyon frissek szellemileg.
Kiskoromban maga lett volna a paradicsom, ilyen nagyszülőknél lenni.
Nem azt mondom anyu szülei is nagyon jók voltak, ők inkább érzelmi lények voltak, meg nagypapám sportoló.
De az apai nagyiék piszok okosak, mindigis vágytam ilyen szülőkre vagy nagyszülőkre, mert hatalmas tudásvágyam volt kiskorom óta, minden érdekelt, csak egyedül, és csak könyvekből hát.. annyira nem izgalmas.
Van vagy 4000 könyvük, zongorájuk is, énekelnem kellett, meg kicsit tanított a nagyi zongorázni, a nagypapa meg nagyon jól rajzol és fest, rajzolnom is kellett, egy orchideát sikerült végül :))
tisztára mintha vizsgáztattak volna, de a végére már élveztem.
Jót kajáltunk is, meg fagyiztunk. A nagyit is csípem de a nagypapát talán egy picit jobban.
Annyira széles látókörű, pártatlan, okos és izgalmas történeteket tud mesélni, persze a kelleténél egy kicsit többet :))) de nem volt gond, jó hallgatóság vagyok az már biztos.
Marius a féltestvérem, hát... picit bizalmatlan szerintem, vagy nem is tudom. Amúgy cuki volt nagyon. Csak talán eddig egyke volt és lehet most nem tetszik hogy bejöttem a képbe... ezt érzem, de lehet hogy tévedek.
Vicces volt mert félig magyarul félig franciául meg angolul ment a társalgás, én ugye Mariussal csak angolul tudtam beszélni, Apu és Marius franciául, nagyiékkal meg magyarul..
Eszméletlen tájékozottak amúgy, csak kapkodtam a fejem. Gazdaság, jog, politika, történelem, kémia, művészetek, bármi, komolyan csak kamilláztam...
Azért lehetett érezni hogy régen nekik csak a tudás számított, szeretnek kérdezgetni, vizsgáztatni, de nincs semmi ha valaki nem tud valamit :)
(különben már kivágtak volna rég :D)
Mindenesetre nagyon jól éreztem magam :))
Megerősítettek abban hogy jó hangom van, és csináljam amit elkezdtem (pedig picit azt hittem mivel nem jogász vagy közgazdász dolog ez, csak hobbinak és lényegtelennek fogják látni a művészetet).
Apu meg elmesélte a terveit, kezdi bontogatni a szárnyait, most olyan melót csinál amit igazából nem szeret, de muszáj a pénzért, viszont nagyon örültem mikor mondta hogy mi az amit tényleg szeretne.
Így nagyjából ennyi történt, de tök izgalmas volt a találkozó is meg minden.

http://csillagmag.hu/napi-csillaguzenetek/a-hit-atalakitasa/

ezt most találtam, eléggé illik a mai napra (is). Apuék nagyon megerősítettek abban hogy az éneklésben számomra van lehetőség.
Apu azt is mondta hogy magamnak énekeljek. Mert nem merem kiengedni (ezt rengetegen mondták már :-S)... bár túl lennék már ezen a félelmen...
Talán nemsokára.

4 megjegyzés:

  1. Túl-lenni? Olyat nem lehet:) Állítólag 2 "ellenszere" van a félelemnek: a szeretet és a tett:) Jelentkezz .... ugye tudod hova? :o :)

    VálaszTörlés
  2. ááááááááááááááááááááá:DDDDDDDD
    para vaaaaaaaaaaan. :DDDD
    majdmajdmajdmajdmajdmajd
    :D
    de a Sziszkós az o.k ;))))

    VálaszTörlés
  3. Oóóóóó, no para, légy laza ;) De megértelek, & semmit nem kell erőltetni:) tudod: mindent a maga idejében:)
    JUHHHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ :D
    írd meg mikor érsz rá!!:) és GO:)

    VálaszTörlés
  4. yesss... hát izgi lesz az szent:DDD
    még sose voltam ilyenen :PPP
    ya ya valahogy még nem akaródzik elmenni...megába...:))
    :-*

    VálaszTörlés