2010. augusztus 25., szerda

1xelem


Az, amit mi szerelemnek nevezünk, valójában az emberi kapcsolatok teljes spektruma - a földtől egészen az égig. A legalsóbb szinteken a szerelem nemi vonzerő. Sokunk megragad ezen a szinten, mert társadalmi neveltetésük mindenféle elvárásokkal és elfojtásokkal terhelte meg nemiségünket. A legnagyobb probléma a szexuális szerelemmel az, hogy soha nem lehet tartós. Csak ha elfogadjuk ezt a tényt, leszünk képesek ünnepelni a szexualitást azért, ami valójában - akkor örömmel üdvözöljük, ha megtörténik, és hálával búcsúzunk tőle, ha elmúlik. Így ahogy egyre érettebbé válunk, lassan képesek leszünk megtapasztalni a nemiségen túli szerelmet, és tisztelni a másik páratlan egyéniségét. Lassan megértjük, hogy partnerünk gyakran csak visszatükröz minket: mélyebb énünkből feltűnő, eddig ismeretlen arcainkat tükrözi vissza felénk, és ezzel segíti kiteljesedésünket. Ez a szerelem szabadságon alapul, nem pedig szükségen és elvárásokon. Szárnyai egyre magasabbra és magasabbra emelnek minket a mindent
Egyként megélő egyetemes szerelem felé.

Osho


2 megjegyzés:

  1. A szerelem az életünk egyik fontos megtapasztalása, ami által örökké meghatározza az egész belső emberi lényünket.
    Nem lehet a testiség által tekinteni rá, mert az csak egy felszines gyönyör lenne, ami elveszítené a belső mély lélektani folyamatok igazi jelentőségét.
    A szerelmesek is ott követik el az első nagy hibát, amikor a szexualitásból akarnak kiindulni, hogy eljussanak a szeretetig.
    Csak a szeretet által lesznek képesek megérteni saját nemiségüket, és annak megszentelése révén az abból fakadó igényeket.
    Az igazi szerelem szabaddá tesz és visszaad az álmaidnak.

    VálaszTörlés
  2. :-) ez teljesen így van.

    VálaszTörlés