2010. július 16., péntek

A képmutatás játszma oka és megoldása


Akkora szükségünk van a szeretetre, hogy képesek vagyunk lelkileg megcsonkítani magunkat, csak hogy kapjunk belőle egy kicsit! Így gyakorlatilag mi hajtjuk igába a fejünket, odaadjuk az életünket mások elvárásainak és manipulációjának.

Minden kísérlet, ami önmagunk felvállalására irányul, eleve halálra van ítélve, hiszen mihelyst észreveszik, hogy nem játsszuk a szerepünket, megvonják a legfontosabb táplálékunkat, a szeretetet és a szeretet pótlékokat.
A környezetünknek ugyanis az a legkényelmesebb, ha mi nem változunk, ha ugyanolyanok maradunk, amilyennek megismertek és megszerettek, és tovább játsszuk az irányítható birka szerepünket. Hiába látják, hogy nem önmagunkat adjuk, mégsem szólnak, nem segítenek kimászni a szerepünkből, mert Ők azzal veszítenének.

Persze nem minket veszítenének el, hiszen azt már akkor elveszítették, amikor elkezdtük a képmutatást! Talán soha nem is ismertek minket és az is lehet, hogy ha ismernének, akkor nem is szeretnének olyannak és nem kellenénk nekik!
Hanem egy szolgát, egy bárgyú és manipulálható rabszolgát veszítenének el, akitől nem kell félniük, mert sohasem mer annyira őszinte lenni, hogy azzal megmutassa az Ő hazugságaikat és az igazságával megbántsa őket.

Vannak ilyen - az őszinteségük miatt kiállhatatlan - alakok, akiket a hazugok nagy ívben elkerülnek, mert félnek az igazmondó szavaiktól. De ezek az emberek szabadok!
Talán nincs sok barátjuk, hiszen nem sokan mernek a fényben élni, de ezek a kapcsolatok legalább igazak, nem a hamisságon alapulnak.

"Inkább ne legyen egy barátom se, mint hogy legyen száz képmutató körülöttem!"

Hogyan lehet elérni, megvalósítani ezt a tiszta életvitelt, önmagunk őszinte felvállalását?
Hogyan tehetjük le a megszokott álarcainkat úgy, hogy megmaradjon a szeretet, a melegség és a biztonság is?

A megoldás egyszerű:

"Szeresd úgy magad, ahogy eddig azt másoktól vártad!"

Ha a szeret hiányod az oka, hogy belelépsz ezekbe a hamisságokba, akkor szüntesd meg ezt a hiányt! Tanuld meg szeretni magadat úgy, pontosan azzal a rezgéssel, abban a minőségben, amelyre szükséged van!
Talán eddig is szeretted magadat valahogyan, de nem azzal a minőséggel, amiből a hiányod van. Ha elsajátítod ennek a módszerét, akkor mindent meg tudsz majd adni magadnak lélekben és szeretetben, amiért eddig másoknak kiszolgáltatottá tetted magadat.

Meditáció

Befejezésként pedig íme néhány kellemetlen kérdés, amit érdemes lenne meditációban feltenned Önmagadnak:

  • Kellenél-e úgy a barátaidnak, rokonaidnak ha a képmutatás nélküli Önmagad lennél?
  • Kellenének-e Neked ezek az emberek, ha Önmagadat adnád?
  • Hogyan változna a kapcsolatod a környezeteddel, ha holnap reggeltől hirtelen tisztán Önmagad lennél?
"Képmutatás a szeretetért" - onmegvalositas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése